Slachtoffers inbraak erg aangedaan

VLAGTWEDDE, WINSCHOTEN – In Vlagtwedde is gisteren in de vooravond ingebroken bij een woning aan de Kraaikampweg. De daders kwamen binnen door een raam aan de achterzijde van de woning te forceren.

De daders lieten zich, ondanks dat in de woning en buiten de verlichting aan was, niet tegenhouden. De bewoners waren vanmorgen nog erg aangedaan en emotioneel door wat er is gebeurd.

De buit bestond uit de gouden trouwring van de bewoonster en twee gouden ringen die zij, toen ze 16 jaar was, van haar moeder had gekregen. Ze waren van haar vader die kort daarna overleed. Saillant detail is dat nog niet lang geleden is ingebroken bij hun naaste buren.

In de nacht was het raak bij de Primera aan de Wilhelminastraat. Daar sloopten de daders een rolluik en het raam dat er achter zat, maar werden daarbij gestoord door de hond van de bewoners.

Hier werd dus niets buit gemaakt.

Ook aan het Veelerdiep en aan de Wischmei in Vlagtwedde werd ingebroken. Het is ons niet bekend wat er buit is gemaakt.

Ook inbraken in Winschoten

Koning Optiek aan de Langestraat kreeg dit weekend twee keer bezoek van het inbrekersgilde. De winkel en de andere vertrekken werden overhoop gehaald. Zowel boven als op de begane grond werd gezocht naar waardevolle spullen. De dieven lieten een enorme puinhoop achter. De buit bestond uit een gering bedrag aan contant geld en laptops.

Woninginbraken team van de regio politie Noord-Nederland ingezet.

Volgens burgemeester Leendert Klaassen van Westerwolde is afgesproken dat het woninginbraken team van de regio politie Noord-Nederland wordt ingezet. Ook de gemeentelijke boa’s worden gerichter ingezet.

Foto’s van Vlagtwedde, gemaakt door Geert Smit

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.