Werknemers Meyer Werft redden gezin uit het Küstenkanal

Foto: Catharina Glazenburg

PAPENBURG, SURWOLD – Maandagavond hebben werknemers van de Meyer Werft een gezin uit het Küstenkanaal gered.

Maandagavond reed om iets na acht uur een 26 jarige man uit Dörpen met zijn Audi A6 op de B401 ter hoogte van Surwold langs het Küstenkanal. Er kwam hem een Dacia tegemoet met daarin een man, een zwangere vrouw en twee kinderen in de leeftijd van vier en vijf jaar.

De Dacia kwam eerst door onbekende oorzaak in de rechter berm terecht en slingerde vervolgens over de linker rijbaan. De man uit Dörpen wist door hard te remmen een aanrijding te voorkomen. De Dacia kwam in het Küstenkanal terecht.

De 33 jarige bestuurder, afkomstig uit Keulen, wist ongedeerd op eigen kracht het voertuig te verlaten. Zes Litouwse werknemers van de Meyer Werft, die in een woning ter hoogte van het ongeval verbleven, zagen het ongeluk gebeuren. Zij renden naar het kanaal en sprongen in het water. Ook de 26 jarige man uit Dörpen bood hulp. Hij sloeg een van de ramen van de Dacia in. Hierbij raakte hij gewond.

Met vereende krachten wisten de zeven redders de 31 jarige zwangere vrouw en haar twee kinderen te bevrijden. De moeder en haar vier jarige dochter raakten lichtgewond. Haar vijfjarige zoon had bij het ongeval zwaardere verwondingen opgelopen. Hij werd naar een ziekenhuis gebracht en is inmiddels weer thuis. De Dacia kan als verloren worden beschouwd.

De politie deed onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Zij kwamen tot de conclusie dat de moeder en haar kinderen dankzij het snelle ingrijpen van de zeven mannen nog in leven zijn.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.