Geen gewonden bij brand fabriek kerncentrale Lingen

Foto: Catharina Glazenburg

LINGEN – Bij een brand in een fabriek waar splijtstofelementen worden geproduceerd zijn geen gewonden gevallen.

Gisteravond brak rond kwart voor acht brand uit bij ANF, een fabriek waar splijtstofelementen worden geproduceerd. De fabriek staat aan het Seitenkanaal naast de kerncentrale in Lingen. Bij de brand kwam veel rook vrij. Uit voorzorg werd de parkeerplaats ontruimd en moesten hulpdiensten in eerste instantie het terrein verlaten.

De brandweer van Lingen had met hulp van de bedrijfsbrandweer van het bedrijf en van de BP raffinaderij rond kwart over negen de brand onder controle.Tijdens en na de brand heeft de brandweer diverse metingen uitgevoerd. Volgens de gemeente Lingen zijn er geen afwijkingen in radio-activiteit waargenomen en bestond er geen gevaar voor de volksgezondheid. Ook raakte er niemand gewond.

De politie heeft het terrein van het bedrijf afgezet voor onderzoek naar de oorzaak van de brand.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.