..

Giezelbaargbloazers zoeken nieuwe leden

Foto: Bé Eelsing

VEELE – De Giezelbaargbloazers zijn op zoek naar nieuwe leden.

Vandaag was RTV Noord op bezoek bij de Giezelbaargbloazers in Veele. Op t.v. deden ze een oproep aan nieuwe “bloazers” om zich aan te melden. Volgens Jan Bossen, een van de “bloazers” heeft een aantal leden ieder zijn eigen cardioloog en wordt het clubje steeds kleiner. Om te voorkomen dat de Giezelbaargbloazers als groep straks ophoudt te bestaan zoeken ze nieuwe leden. Er zijn voldoende hoorns beschikbaar.

De Giezelbaargbloazers zijn actief tussen de eerste Advent en Drie Koningen. Dan mag er volgens traditie buiten geblazen worden.

Ze krijgen steeds meer bekendheid. Dit jaar hebben ze op 2 december bij alle vijf kerken die behoren tot de kerspel Westerwolde de advent “aangeblazen”. Ook zijn ze regelmatig te zien en te horen bij kerstmarkten en andere evenementen rond de kersttijd en geven ze voorlichting op scholen. Op de zaterdag rond Driekoningen wordt ieder jaar de Midwinterhoornwandeling georganiseerd; een evenement dat steeds meer dan 1.000 deelnemers trekt.

Uiteraard wordt voor de Adventtijd geoefend, maar dan onderdak. Ook maakt een aantal leden zelf zijn midwinterhoorn.

Foto’s: Bé Eelsing

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.