Bijzondere kerstwandeling in Veelerveen

Foto: Catharina Glazenburg

VEELERVEEN – Vanavond werd in Veelerveen weer een bijzondere kerstwandeling georganiseerd.

De start was bij het kerkje ’t Moment in Veelerveen en voerde langs Niemans molen en buurthuis Ons Noaberhoes terug naar het kerkje. Tijdens deze winterse wandeling kwamen de deelnemers helemaal in kerstsfeer door de vele verrassingen die zij onderweg zagen: toneelspelers, die fragmenten uit het kerstverhaal uitbeelden, muziek van muziekvereniging Crescendo uit Wedde, op de Mercedesbrug stonden de Giezelbaargbloazers oet Veele en natuurlijk overal kaarsen en vuurkorven. In de “herberg” bij Niemans molen werden de wandelaars getrakteerd op lekkere warme aardappelkoeken.

Na de wandeling was in de tent bij het kerkje snert met brood verkrijgbaar. Rond half acht begon in het kerkje een korte kerstviering. Er werd een kerstverhaal voorgelezen en onder begeleiding van Muziekvereniging Crescendo bekende kerstliederen gezongen.

Foto’s: Jan en Catharina Glazenburg

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.