Eerste Kerstballentocht in Blijham groot succes

Foto: Catharina Glazenburg

BLIJHAM – Vanmiddag organiseerden de Ladies van Blijham een Kerstballentocht voor leerlingen van de basisschool.

De start van deze jeugdactiviteit was bij sporthal De Stelling. Aan de tocht deden zo’n 40 kinderen mee. Ze werden in 6 groepjes verdeeld. Onder begeleiding van de Ladies van Blijham maakten zij een wandeling door Blijham, waarbij ze verschillende opdrachten moesten uitvoeren. Hierbij moesten letters verzameld worden, die uiteindelijk een woord vormden.

Het eindpunt was bij dorpshuis Het Oude Wapen in Blijham, waar de kerstman hen al stond op te wachten. Daar stond bij de ingang een kerstboom. De deelnemende kinderen hadden eerder deze maand een kleurplaat met daarop een kerstbal ingekleurd en dit ingeleverd bij een van de Ladies. De “kerstballen” werden gelamineerd. De kinderen mochten hun kerstbal aan het eind van de tocht in de kerstboom hangen. Het resultaat was een unieke versierde boom, die voorlopig bij het dorpshuis blijft staan.

Nadat onder begeleiding van Karel Dekker een aantal (kerst)liedjes waren gezongen werd het tijd om naar binnen te gaan, waar de kinderen werden getrakteerd op warme chocomelk en een broodje knakworst.

Inzamelen speelgoed
Niet voor alle kinderen is kerst vanzelfsprekend. Om de kerstgedachte uit te dragen mochten de kinderen vanmiddag in een grote kist speelgoed doneren. Dit werd opgehaald door mensen van de Voedselbank, om het later uit te delen aan kinderen van gezinnen die bij de Voedselbank zijn aangesloten. De kist was tot aan de rand toe gevuld!

Foto’s: Catharina Glazenburg

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.