Mooie jaarafsluiting Brunchroom met Oudejaarsinstuif

Foto: Geert Smit

VLAGTWEDDE – Mooie jaarafsluiting Brunchroom met Oudejaarsinstuif.

Veel gasten en sfeer, dat zijn de kenmerken van de Oudejaarsinstuif op Radio Westerwolde. Een team van Brunchroom: Harrie Woldendorp, Henk Guchelaar en Geert Smit ontvingen in het vier uur durende programma de bestuurders van de gemeenten Westerwolde en Pekela.

Pieter Dinkla (VVD) en Wilt Meendering (CDA) waren de eersten, zij spraken hun tevredenheid uit over één jaar Gemeente Westerwolde. “We zijn er nog niet maar we hebben goede hoop” aldus de oppositieraadsleden. Wethouder Giny Luth zegt nog steeds trots te zijn op de nieuwe gemeente Westerwolde en dat we als bewoners van dit mooie gebied dit mogen uitdragen. Zeker blij is ze met de acties die de gemeente uitvoert ten opzichte van de bijstand- en uitkeringsproblematiek; er zijn in de gemeente Westerwolde verhoudingsgewijs weinig mensen die in de bijstand leven.

Trijnie Spa vertelde over de activiteiten van de Dorpsraad in Wedde.

2 Körten & 2 Langen (Bert en Evert Kruizinga, Harm Tabak en Eltje Doddema) en Krzystof Groen vulden de eerste gedeelten van de muziek tussen de interviews.
Wethouder Hennie Hemmes van de gemeente Pekela blies even stoom af over de ontstane situatie in het samenwerkingsverband “De Kompanjie” met de gemeente Veendam. Verder was ook deze wethouder optimistisch wat betreft de positie van de gemeente Pekela.

Hans de Bree kwam namens Snel Internet Wetserwolde / Stadskanaal de stand van zaken vertellen. Hoewel de organisatie blij is met de ontwikkelingen is er, door vooral externe factoren, vertraging ontstaan in snelheid, vooral de procedures voor de diverse vergunningen nemen meer tijd in beslag dan verwacht.

Met Marco Visscher van Gemeentebelangen Westerwolde en Harm Jan Kuper van CDA Westerwolde werden de zorgen gedeeld over de problemen die ontstaan door drugsgebruik onder wel erg jonge kinderen in de gemeente. Zij zeggen allebei dat ze bij de verantwoordelijke wethouder en diensten de vinger aan de pols willen houden.
Marco zegt het jammer te vinden dat door de problematiek in Ter Apel er eigenlijk in de rest van de gemeente te weinig politie kan worden ingezet.

Lex Kuiper van Samen voor Pekela zei ook trots te zijn op wat zijn partij in de afgelopen 10 jaar voor de gemeente Pekela heeft betekend. Ook hij was een beetje verbolgen over de brief van de gemeente Veendam over “De Kompanjie”, dat wordt nog een harde discussie in die organisatie,volgens Lex.

Bert Jan de Groot bestuurslid van de Landbouwbeurs was helemaal in zijn nopjes met de aanmeldingen voor de komende beurs, ruim 2/3 van de stands zijn al weer besproken. De beurs zal worden gehouden op 14 -15 en 16 juni. Door de aankoop van een drie hectare groot terrein is er dit keer een nog grotere opzet van de beurs te realiseren. Bert Jan is ook landbouwer, met hem spraken we over de afgelopen zomer en de opbrengst van de gewassen door de extreem hoge temperaturen en de droogte van de afgelopen zomer. Voor veel landbouwers die op zand en veengronden hun gewassen verbouwen was het een zwaar jaar, de opbrengsten per hectare liepen sterk uiteen, het varieerde van een derde tot de helft van de normale opbrengst per jaar.

Hilbrand Sinnema, lid van het dagelijks bestuur van Waterschap Hunze en Aa’s vertelde dat ze door de in het verleden met de waterschappen gemaakte afspraken in staat zijn geweest voor voldoende water in de kanalen en sloten te hebben kunnen zorgen.

Als afsluiters kwamen Edith van der Horst (PvdD) en Eize Hoomoedt van GroenLinks, zij waren voorzichtig optimistisch over de “visie op Duurzaamheid”die door de gemeente wordt ontwikkeld. Met de visie op Duurzaamheid wil de gemeente het mogelijk maken dat onze toekomstige generaties op een duurzame wijze kunnen wonen, werken en leven in Westerwolde.

De gasten werden verzorgd door de gastvrouwen Cocky de Heer en Gré Smit. De techniek was in handen van  Julian Buist, die de “oudjes” van Brunchroom voortreffelijk door de uitzending loodsten.

Tekst en foto’s: Geert Smit

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.