..

Jouk Boelema al 25 jaar trouwe vrijwilligster bij de bibliotheek

BELLINGWOLDE – Vandaag is Jouk Boelema 25 jaar vrijwilligster bij de bibliotheek in Bellingwolde.

Vandaag hadden de vrijwilligster van de bibliotheek in Bellingwolde taart bij de koffie. Er was namelijk iets te vieren; hun collega Jouk Boelema vierde haar 25 jarig jubileum als vrijwilligster!

Toen Jouk als vrijwilligster bij de bibliotheek begon zat deze in een ander gedeelte van Partycentrum De Meet. Zij heeft in de loop der jaren heel wat veranderingen meegemaakt. “Er werd toen gewerkt met zogenaamde tokens” vertelt Jouk. Dit waren gekleurde kaartjes die je kreeg als je lid was van de bibliotheek. Je leverde ze in wanneer je een boek leende en als je het boek terugbracht kreeg je er weer één terug. De tokens hadden verschillende kleuren voor romans en wetenschappelijke boeken. Je mocht toen ook maar drie romans en twee wetenschappelijke boeken per keer lenen.

Tegenwoordig gaat het heel anders. Ieder lid mag desgewenst per keer 25 boeken of tijdschriften lenen. Je registreert dit bij de zelf-scan. Ook zijn de openingstijden van de bibliotheken behoorlijk verruimd en kunnen de leden boeken lenen en inleveren bij alle bibliotheken in deze provincie.

Jouk vindt het jammer dat met name door de zelf-scan het contact met de bezoekers van de bibliotheek een stuk minder is. Toch doet ze haar werk nog altijd met veel plezier. Ze is er altijd op dinsdagmiddag te vinden. Daarnaast is zij al weer 16 jaar vrijwilligster bij museum De Oude Wolden.

Jouk kreeg als cadeautje een fotoboek aangeboden. Dit boek, wat was samengesteld door Marga de Graaf, bevat veel foto’s van de afgelopen jaren van Jouk en haar collega’s. Het presentje werd zeer gewaardeerd. Ook werd vanmiddag nog een mooi boeket bloemen bezorgd.

Foto’s: Catharina Glazenburg

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.