Korte politieberichten Duitse grensstreek

Foto: Brandweer Leer

LINGEN, HAREN, WEENER, DÖRPEN – Hieronder vindt u Duitse politieberichten uit de grensstreek.

Lingen
Maandagavond raakte een 19 jarige inwoonster van Dörpen zwaargewond toen zij met haar Mercedes door onbekende oorzaak in de berm van de Meppener Straße belandde en daar tegen de vangrail tot stilstand kwam. Ze werd met een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. De schade wordt geschat op 2.500 euro.

Haren
In de nacht van Oud en Nieuw is ingebroken bij de sporthal in Emmeln, Haren. De daders kwamen binnen door de buitendeur open te breken. Binnen werd zowel de vloer als diverse ruimtes waar toestellen stonden opgeborgen vernield. Of er ook iets gestolen is, is nog niet duidelijk.

In dezelfde nacht werd vanaf de Wesuweer Straße een verkeersbord gestolen. Het betreft een rond blauw bord met een witte pijl die de voorgeschreven rijrichting aangeeft. Door het weghalen van het bord konden er gevaarlijke situaties ontstaan.

Dörpen

Tijdens de Oudejaarsnacht zijn op een terrein aan de Bahnhofstraße in Dörpen meerdere afvalcontainers in brand gestoken. Buurtbewoners hoorden ten tijde van de brand een harde knal. Het vuur sloeg over naar een heg en enkele coniferen. De brandweer heeft het vuur geblust en wist verdere uitbreiding te voorkomen. De schade bedraagt meerdere honderden euro’s.

Weener
Dinsdagmiddag heeft de brandweer van Weener een brand in een afvalcontainer geblust. De container stond bij een school aan de Floorenstraße in Weener. De brand werd door omwonenden ontdekt. Zij belden de brandweer.
Die had het vuur in de vierenhalve kuub grote container snel onder controle. De boel werd afgeblust met een hoeveelheid schuim.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.