..

Natasja Smit nieuwe directeur Basisschool De Hoeksteen in Ter Apel

TER APEL – Basisschool De Hoeksteen in Ter Apel heeft een nieuwe directeur. Per 1 januari 2019 stuurt Natasja Smit het team met frisse energie en drijfkracht aan.

Natasja Smit (47 jaar) was voorheen werkzaam bij Stichting Primenius als groepsleerkracht en als bovenschoolse leerkracht-specialist ICT & Didactiek.
Afgelopen december nam ze afscheid van Primenius en van de school waarop ze de afgelopen jaren lesgaf, de Vredeveldschool te Assen.

Op CBS De Hoeksteen wacht haar een mooie en nieuwe uitdaging. Smit heeft in de afgelopen maanden vanaf de zijkant al een beetje kunnen meekijken en kennis kunnen maken met het team en de leerlingen.

CBS De Hoeksteen doet het qua leeropbrengsten al jaren goed. Dit komt doordat er kwalitatief goed onderwijs op De Hoeksteen wordt gegeven, meent Smit. Heldere en effectieve instructie heeft een belangrijke plek in de klas en er is veel ruimte voor individuele begeleiding.

De Hoeksteen heeft een vast en ervaren team. Dit is de basis voor een veilige en vertrouwde leeromgeving voor onze leerlingen. Ook de overblijfgroep heeft al jaren een vast en vertrouwd team. Dit is “gewoon” goed geregeld op De Hoeksteen, stelt Smit tevreden vast. Er wordt veel samen gevierd, groot en klein samen op het ruime leerplein. Het kerstdiner is daar een mooi recent voorbeeld van. Ook de ouders toonden hierbij hun grote betrokkenheid bij de school en hun kinderen.

Op De Hoeksteen staat een veilige en vertrouwde (leer)omgeving voor elk kind centraal. Er wordt daarom gewerkt met het programma “Kanjertraining”. Dit programma is niet alleen voor de kinderen, maar ook voor leerkrachten en ouders. Het leert je om op een positieve manier om te gaan met stressvolle situaties. Je hebt niet altijd grip op wat je als mens meemaakt in het leven; het gaat erom hoe je er mee omgaat. Dat is wat je vormt als mens en waardoor je jezelf kunt ontwikkelen. Met deze aanpak geeft het team van De Hoeksteen de leerlingen een goede start in het leven, zodat zij op een sterke manier het hoofd kunnen bieden aan moeilijke en nieuwe situaties.

De nieuwe directeur is bijzonder onder de indruk van de ruimte die de leerlingen hebben op De Hoeksteen. Ruime lokalen, een groot handvaardigheid- en technieklokaal en een prachtig groot, groen en veilig plein met veel speelmogelijkheden. Aan de buitenkant van het gebouw zie je dit er niet zomaar aan af. Zij zou daarom iedereen willen uitnodigen om eens binnen een kijkje te komen nemen. En deze uitnodiging geldt vooral natuurlijk voor ouders die voor hun kind op zoek zijn naar een nieuwe school!

CBS De Hoeksteen is te vinden op de Nederveen Cappelstraat 39 te Ter Apel. Wilt u een bezoekje brengen? Via 0599-582040 kunt u vanaf maandag 7 januari 2019 een afspraak maken. Directeur Natasja Smit is op maandag, woensdag en donderdag aanwezig op De Hoeksteen.

Tekst en foto’s: Geert Smit

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.