Dode en drie zwaargewonden bij ongeval Weener (Update: ook het kindje is overleden)

Foto: Bé Eelsing

WEENER – Bij een ongeval op de Weenerstraße (B436) bij Weener is gisteren één persoon om het leven gekomen. Drie andere, waaronder een kindje van een jaar, raakten ernstig gewond.

Gisteravond botsten rond zeven uur op de kruising van de B436 met de Tannenhofstraße, Kleiner Bollen, een Audi en een Opel tegen elkaar. Beide auto’s kwamen na de aanrijding in een sloot terecht.

De hulpdiensten rukten massaal uit. Voor de 43 jarige bestuurder van de Opel, die alleen in de auto zat, kwam alle hulp te laat. Hij overleed op de plaats van het ongeval. Een gezin, bestaande uit vader, moeder en een meisje van een jaar, werd door de brandweer uit hun auto gered. Hiervoor moest gebruik gemaakt worden van zwaar hydraulisch materiaal. Ze zijn alle drie levensgevaarlijk gewond.

De 25 jarige vader en zijn eenjarige dochter zijn met de traumahelikopter naar het UMCG gebracht. De 23 jarige moeder is opgenomen in een ziekenhuis in Duitsland.

Alle betrokken waren afkomstig uit Weener.

De redding en vervolgens de berging heeft drie en half uur in beslag genomen. De Weenerstraße (B436) is al die tijd ter hoogte van het ongeval afgesloten geweest.

De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval en verzoekt getuigen zich te melden.

Update

Volgens de politie verleende de 43 jarige bestuurder van de Opel geen voorrang aan het gezin. Zoals u in het bericht kunt lezen is hij vrijwel meteen aan zijn verwondingen bezweken. Vannacht is ook het éénjarig meisje aan haar verwondingen overleden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.