Eric Jaspers – Als ik droom, de Hollandse Nieuwe is deze week

Foto: ingezonden

STUDIO RTV WESTERWOLDE – De Dag van morgen is elke werkdag van 9.00 tot 12.00 uur te beluisteren op G1, RTV Go en RTV Westerwolde . De presentatie is in handen van: Oscar Bolsenbroek en met Tedo Swarts als sidekick. Iedere week kiest het team een Hollandse nieuwe.
RTV G1 is een samenwerkingsverband van de lokale omroepen RTV GO! (Oldambt), RTV Westerwolde ( Vlagtwedde, Bellingwedde en Pekela ) en productiepartner SiB TV (Eemsmond). RTV G1, met een bereik van ‘Lauwerszee tot Dollard tou en van Drenthe tot aan ’t Wad’, is gelijktijdig te beluisteren via de bekende frequenties van de eigen lokale omroep.
De Hollandse Nieuwe is vanaf maandag te beluisteren bij G1 in de Dag van morgen, maar is al vanaf zaterdagmiddag 13:00 is de videoclip te zien op kanaal 40 van Ziggo bij onze collega`s van RTV Go.

De Hollandse Nieuwe is deze week : Eric Jaspers – Als ik droom

Eric Jaspers hoopt met ‘Als ik droom’ veel mensen te bereiken. Een paar jaar geleden volgde Eric Jaspers in Utrecht de opleiding producer met als doel de kneepjes van het vak te leren. Hij had destijds al in het vizier om eigen werk uit te brengen. Dat resulteerde o.a. in een solo cd met eigen liedjes. ‘Van het één komt het ander en daar is nu m’n eigen eerste solosingle ‘Als ik droom’, die landelijk wordt uitgerold, het gevolg van . Het is een autobiografische ballad over het leven gegrepen. Ik heb het afgelopen jaar wat dingen meegemaakt die ik vervolgens op papier heb gezet. Daar heb ik de juiste woorden uit weten te halen die verweven zijn in ‘Als ik droom’. Ook de muziek heb ik zelf geproduceerd’, meldt Eric,

Muziek bepaald een groot deel van het leven van Eric. In 2010 lanceerde hij samen met Michael Penders het carnavalsnummer ‘De duivel in de drank’. Naast zijn solo-optredens maakt hij sinds 2011 deel uit van het zangduo ‘Jaspers en Vermeer’. Samen met Will Vermeer brengt hij verschillende muzikale acts met een flinke knipoog. Ze zingen live, spelen allerlei instrumenten live en betrekken het publiek bij elk optreden.

De zanger die dezelfde geboortedag heeft als Guus Meeuwis heeft ‘Als ik droom’ opgenomen in z’n eigen thuis ‘studio’. Hij hoopt in de toekomst ook iets voor andere artiesten te kunnen betekenen. ‘Ik zie dat ook als een nieuwe uitdaging. Dat geldt ook voor de samenwerking met platenlabel Rood-Hit-Blauw. Via mijn plugger Dennis van der Kraan kwam ik in contact met Ronald Visch. Hij gaf me een vertrouwd gevoel en dat was voor mij reden om een deal te sluiten met Rood-Hit-Blauw verklaart Eric.

De clip speelt zich buiten af in de bossen en straalt een rustgevend gevoel uit. Er zijn geen personages ingehuurd. Eric heeft het idee dat hij met ‘het verhaal’ veel mensen kan bereiken. De beelden zijn geschoten door Erik-Jan de Sterke.

De cd single ‘Als ik droom’ is vanaf 2 januari 2019 verkrijgbaar en legaal te downloaden op de bekende platforms. De videoclip ter promotie van de nieuwe single is op diverse televisiestations en YouTube te zien.

Eric Jaspers; Als ik droom’…..Alweer een Rood-Hit-Blauw produktie!
Foto met dank aan Score Promotions / Dennis van der Kraan

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.