Politie controleert vrachtverkeer op autosnelwegen A30 en A31

Foto: Politie Emsland

LINGEN – De Autobahnpolizei Lingen heeft donderdag het vrachtverkeer op de A30 en A31 gecontroleerd.

Tussen 13.00 en 21.00 controleerde de Autobahnpolizei Lingen donderdag het vrachtverkeer op de A30 en A31. Ook op de B213 en B402 vonden controles plaats. Van de in totaal 34 gecontroleerde vrachtwagens voldeden er 21 niet aan de voorgeschreven eisen.

Naast technische mankementen, veiligheidsovertredingen en overtredingen op de rijtijdenwet werden ook tekortkomingen in het vervoer van dieren, het ontbreken van vergunningen voor zwaar transport en overbelasting of onjuist gezekerde lading vastgesteld.

Negen chauffeurs negeerden het inhaalverbod of belden niet handsfree. Een Russische chauffeur verkeerde onder invloed van drugs. Hij werd meegenomen naar het politiebureau, waar een bloedproef werd gedaan.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.