Cantabile in Zingend naar de Zondag

Foto: Michiel Verbeek Wikimedia

STADSKANAAL – Op zaterdag 19 januari 2019 is er weer een uur “ZINGEND NAAR DE ZONDAG” in de Poststraatkerk in Stadskanaal. Het dubbel mannenkwartet ‘Cantabile’ uit Klazienaveen zal deze avond hun medewerking verlenen.

De muziekaanduiding Cantabile betekent letterlijk zangerig en geeft aan dat de muziek moet worden gebracht als met de menselijke stem gezongen. Het streven is dan ook om met de menselijke stem een goed stuk muziek te brengen. Meestal a capella, soms met pianobegeleiding.

In het meer dan 37-jarig bestaan is de bezetting van het dubbelkwartet een aantal keren gewijzigd. Naast eigen producties verleent het ensemble medewerking aan kerkdiensten en concerten en verzorgt optredens in verzorgingscentra. Naast de witte smoking is het ensemble ook herkenbaar aan een eigen stijl en sound.

Natuurlijk zal er deze avond ook veel ruimte zijn voor samenzang, liederen uit diverse liedbundels waaronder Johannes de Heer, Opwekking, Liedboek van de Kerken, etc
De leiding van het zanguur is in handen van Greet Berends.
Zingend naar de Zondag, georganiseerd door het Interkerkelijke Comité Zangavonden, begint om 19:00 uur (samenzang vanaf 18:45 uur) en is vrij toegankelijk.

De volgende keer
Zingend naar de zondag

16 februari 2019
m.m.v. Chr. Mannenkoor Beilen
o.l.v. Wim van Lenthe
Gerwin van der Plaats – orgel

www.zndz.nl

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.