Gemeente Oldambt hijst de regenboogvlag

Foto: Gemeente Oldambt

WINSCHOTEN – Vandaag wappert de regenboogvlag aan het gemeentehuis in Winschoten.

Vanmorgen heeft het college van de gemeente Oldambt de regenboogvlag gehesen als statement tegen de omstreden Nashville-verklaring. Wethouder Laura Broekhuizen: “Ik hoor en zie dat deze verklaring ook in onze gemeente veel weerstand oproept. Wij vinden dat je moet kunnen worden wie je wilt en dat je kunt zijn wie je bent. We hebben vanmorgen de regenboogvlag gehesen om te laten zien dat iedereen welkom is in Oldambt.”

Uit het hele land wordt melding gemaakt dat bij kerken, scholen en overheidsgebouwen vandaag de regenboogvlag wappert. De kerken willen het signaal afgeven dat iedereen met welke geaardheid dan ook welkom is.

De Nashvilleverklaring is een document met verschillende citaten uit de bijbel die over seksualiteit gaan. Homoseksualiteit en transgender-zijn worden in de verklaring zwaar veroordeeld. Honderden Nederlandse predikanten, politici en prominenten uit de orthodox-protestantse kerk ondertekenden de verklaring die werd overgenomen uit Amerika. Over de Nashvilleverklaring is veel ophef ontstaan. Naar aanleiding daarvan is de link naar de namenlijst van de ondertekenaars inmiddels offline gehaald.

Een van de personen die de Nashvilleverklaring ondertekende is SGP-leider Kees van der Staaij. Istvan Koning uit Sellingen schreef hierover onderstaand column:

Lieve Kees

Je hebt groot gelijk, Kees, dat je de Nashvilleverklaring hebt getekend. Had ik ook gedaan als ik in jouw schoenen stond.
Echter, daar sta ik niet in, dus dan moet je er aan geloven. Maar daar ben je goed in, hé, dat geloven, bedoel ik.
Fijn dat jij daar zo’n steun aan hebt. Die zul je nodig hebben.

Luister, lieve jongen, wat hebben je grootouders en ouders jouw toch een fantastische bezieling meegegeven, dat je zelfs nu nog gelovig bent gebleven en dat zomaar zonder er bij na te denken. (B)engeltje van me !
Natuurlijk weten we allemaal, dat we in de pre-periode zitten van de verkiezingen en dat er her en der al een voorzetje wordt gegeven, om maar door de kiezer opgemerkt te worden, maar daar gaat het bij jou niet om.
Jij bent slechts de nederige dienaar van de Heer, die uitvoert wat de Vader opdraagt aan zijn kinderen. Jij bent vast de beste van de klas.
Vroeger wilde je al zo graag klassenvertegenwoordiger worden, weet je nog. Nou… en kijk eens wat de Vader voor jou als beloning in petto had…. fractievoorzitter in de Tweede Kamer. Een hemelse beloning in je aardse bestaan.
Blijf maar flink je best doen, want wellicht schop je het nog eens tot Gods vertrouweling, die dan aan Zijn linkerhand mag zitten.
Ja, beste jongen, ik weet dat je niet links wil zitten, maar de rechterkant van God is al bezet. Je kunt natuurlijk altijd proberen diegene die daar heeft plaatsgenomen te verdrijven, zodat je er zelf kunt neerhurken, maar of dat lukt….. ik weet het niet. Het is nogal een taaie rakker die er nu zit, die weinig vriendinnen, maar wel veel vrienden had.
Maar jij bent in ieder geval op de goede weg.
Een beetje jammer is het wel, dat je de Schepping van de Vader zo afkeurt, want alle mensen zijn immers Zijn Schepping.
Dat is wel een minpuntje op je conduite. Maar daar staan zoveel pluspuntjes tegenover, dat de Vader je dit ene graag zal vergeven. Bidt maar hard voor vergeving en genade, lieverd..
Je hebt echt de homo’s niet terug gejaagd de kast in.
Nee hoor, dit keer heb je ze op de kast gejaagd en ik ben bang, dat je dat in de komende tijd ook wel zult merken.
Maar goed, je hebt je partij weer even op de godvruchtige kaart gezet.
Zie ik je vanavond nog? Zelfde tijd, zelfde plaats? En doe je dan niet die groene das om….die past echt niet bij die heerlijk rode lokken van je.
Dag Keesje, dag m’n jongen.
Straks nog even lekker op de knietjes en dan …….. met een bevredigd gevoel

Istvan Koning

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.