..

Opening nieuwe expositie: Oog in oog met de hunebedbouwers in Hunebedcentrum

BORGER – Op 18 januari opent het Hunebedcentrum een nieuwe expositie, gemoderniseerd en inspelend op de wensen van de huidige bezoeker.

Nog meer interactiviteit en beleving. De oude expositie dateerde uit 2005 en was aan vervanging toe. Niet alleen vanwege verouderde apparatuur, maar ook vanwege nieuwe wetenschappelijke inzichten. Het Hunebedcentrum mijdt lange lappen tekst en laat haar bezoeker oog in oog met de oertijd staan. Door middel van een fotowand en diorama, waant de bezoeker zich in de prehistorie. Daarnaast is geïnvesteerd in interactieve spellen en samenhang met het oertijdpark buiten. Met deze expositie wil het Hunebedcentrum meer bezoekers trekken en een belangrijk onderdeel zijn in Drenthe als ‘oerprovincie’.

Nieuwe expositie
Voor de nieuw invulling in het museumgedeelte is er gebruik gemaakt van de nieuwste technieken en de laatste wetenschappelijke inzichten, bijvoorbeeld vanuit de opgravingen in Dalfsen. Om de interactieve beleving te garanderen staan er diverse touchscreens en actiepanelen met interactieve spellen voor de bezoeker klaar. Geen lappen tekst, maar veel meer een visuele vertelling. De bezoeker kan de verdieping opzoeken, daar waar de bezoeker dat wil. Deze nieuwe expositie helpt de bezoeker een beeld te kunnen vormen van hoe onze vroege voorouders hebben geleefd. Zo laat het diorama schitterend zien hoe de oermens van jagen en verzamelen overging tot een boerenbestaan.

Het programma op 18 januari 2019

14:30 uur Ontvangst
15:00 uur Start programma

Diverse sprekers nemen u mee op reis bij de totstandkoming van de nieuwe expositie
Als dagvoorzitter fungeert Sophie Timmer (bekend van RTV Drenthe)
Aan het programma werken mee:
Harrie Wolters, directeur Hunebedcentrum
Tryntsje Slagman, voorzitter Hunebedcentrum
Marièlle Beek, directeur Perspekt
Astrid Crum, directeur Marketing Drenthe

De opening wordt verricht door:
Cees Bijl, gedeputeerde van de provincie Drenthe

Jan Seton, burgemeester Borger-Odoorn

Bezichtiging expositie en borrel.

Einde 17:30 uur

Ingezonden.

Foto’s: Hunebedcentrum Borger.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.