Politieberichten Duits grensgebied

Foto: Catharina Glazenburg

RENKENBERGE, MEPPEN, WEENER – Hieronder vindt u politieberichten uit het Duits grensgebied.

Tussen 19 december en afgelopen maandag is uit twee machines bij het windpark Renkenberge in totaal 450 liter diesel gestolen. De schade wordt geschat op 550 euro. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie Haren.

Gistermiddag zijn bij een ongeval op de Bawinkeler Damm bij Meppen zes jonge mensen (zwaar)gewond geraakt. Rond vier uur kwam door onbekende oorzaak een 19 jarige automobilist op de verkeerde weghelft terecht toen hij de rotonde in de Bawinkeler Damm verliet. Hij botste frontaal tegen een tegemoetkomende auto.

De 19 jarige en twee passagiers raakten hierbij gewond. Een 17 jarig meisje, die ook bij hem in de auto zat, werd met zware verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De 24 jarige bestuurder van de andere auto raakte lichtgewond; zijn passagier raakte ernstig gewond. Beide betrokken auto’s werden afgesleept.

Begin december werd in Weener een 28 jarige man aangehouden. Hij wordt er van verdacht meerdere inbraken in Weener en directe omgeving te hebben gepleegd. De man werd voorgeleid. Hij blijft voorlopig in hechtenis. Het onderzoek duurt nog voort.

Gisteravond is waarschijnlijk met een stoeptegel een raam van een VW Polo ingegooid. De auto stond geparkeerd op een parkeerplaats aan de Schulstraße in Weener. Gestolen werd een wijnrode winterjas en een zwart leren handtas zonder inhoud.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.