Dode en zwaargewonden bij ongevallen Haren

Foto: Catharina Glazenburg

HAREN – Bij twee ongevallen in het Duitse Haren is één persoon overleden en zijn twee zwaargewond geraakt.

Gisteravond werd om zeven uur een 72 jarige man door een auto geschept toen hij vanuit de Heinrichstraße de B 408 in Haren overstak. Een 59 jarige automobiliste kon het wandelende slachtoffer niet meer ontwijken. De man overleed op de plaats van het ongeval. De automobiliste verkeert in een shock. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Vannacht zijn rond half één bij een ongeval op de Süd-Nord-Straße in Haren twee personen zwaargewond geraakt. Een 21 jarige man uit Nederland kwam door onbekende oorzaak ter hoogte van de Rütenweg in de berm terecht en botste daar tegen een boom. Hij en zijn 31 jarige passagier kwamen bekneld te zitten. Zij werden door mensen van de vrijwillige brandweer van Sustrum uit hun benarde positie bevrijd en vervolgens ernstig gewond naar het ziekenhuis in Meppen gebracht. De Nederlander verkeerde op dat moment in levensgevaar.

De auto kan als verloren worden beschouwd. Er wordt onderzoek gedaan naar de oorzaak van het ongeluk.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.