Eerste persuur in een nieuw jaar met een nieuwe burgemeester

Foto: Jan Glazenburg

WEDDE – Vanmorgen vond het eerste persuur van dit jaar plaats.

Het houden van een persuur is niet voor elke gemeente vanzelfsprekend. Onze nieuwe burgemeester Jaap Velema kende het fenomeen wel van vroeger in Hoogezand, maar de gemeente Veendam heeft, evenals Pekela en Stadskanaal, geen persuur. Op de vraag hoe hij over het organiseren van een wekelijks persuur denkt was zijn antwoord: “Ik vind het nu al gezellig”. En daarmee was de toon gezet.

Jaap Velema vertelde dat hij zich meer dan welkom voelt in onze gemeente. Tijdens bijeenkomsten en evenementen, die hij, al dan niet in de functie als burgemeester bezocht, werd hij door veel Westerwolders aangesproken. Een aantal kende hem als inwoner van de voormalige gemeente Vlagtwedde; anderen kenden zijn (groot)ouders of overige familieleden.

Het is de bedoeling dat Velema binnen afzienbare tijd terugkeert als inwoner van de gemeente Westerwolde. Voor zijn huidige woning in Meerwijck, Kropswolde, komt binnenkort een bord te staan. Ook is hij inmiddels door een aantal makelaars benaderd die hem attendeerden op mogelijk geschikte woningen in onze gemeente. Het verhaal dat hij een woning in de Beetse heeft gekocht berust op een misverstand. In zijn speech tijdens zijn installatie vertelde hij dat hij op zoek was naar een woning voor zijn gezin en zijn beesten. Hiermee bedoelde hij zijn honden en niet het gebied de Beetse.

Jaap Velema heeft de intentie lang burgemeester van de gemeente Westerwolde te blijven. Een nieuwe herindeling met een van de buurgemeenten zit er niet in, maar een goede samenwerking staat wel hoog in het vaandel.

Meteen na zijn installatie heeft Velema telefonisch kennisgemaakt met staatssecretaris Mark Harbers. Het is de bedoeling dat hij deze maand of in februari de staatssecretaris persoonlijk gaat ontmoeten en hem dan spreekt over de mogelijke oplossingen voor de problemen inzake de veiligheid en diefstallen die zich in Ter Apel voordoen.

 

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.