Erik Scholte rent ook in 2019 voor MS

Foto: Andries Schoo

MUSSELKANAAL – Ook dit jaar rent Erik Scholte uit Musselkanaal om geld bijeen te brengen voor onderzoek naar Multiple Sclerose (MS).

Dankzij veel sponsoren haalt een groepje recreatieve hardlopers ieder jaar geld binnen wat rechtstreeks voor 100% naar het Nationale MS Fonds wordt gestuurd. Vorig jaar haalden ze 2.128,- euro op voor onderzoek naar Multiple Sclerose (MS). Een van de deelnemers is Erik Scholte.

Erik is geboren onder de rook van Emmen, maar is inmiddels al 30 jaar inwoner van het Musselkanaal, waar hij een eigen bedrijf runt. Samen met zijn vrouw Sandra heeft hij twee dochters.

Erik is pas op zijn 23ste begonnen met sporten (skeeleren). Dit heeft hij jaren met plezier gedaan, maar is een mooi weer sport; bij regen en natte wegen is het te glad voor de kleine skeelerwielen. Ieder voorjaar moest hij opnieuw conditie opbouwen na een herfst/winter niet te hebben gesport.

In maart 2012 werd hij uitgedaagd deel te nemen aan de Dam tot Damloop (16 kilometer). In 2014 ontstond het idee het hardlopen te combineren met een goed doel. Dit goede doel werd: geld bijeen brengen voor onderzoek naar de zenuwslopende ziekte MS. Erik maakt van dichtbij mee welke impact deze ziekte op een persoon en diens naasten heeft; zijn zus kreeg een aantal jaren geleden de diagnose MS.

Erik zocht contact met het Nationaal MS fonds. Er werd enthousiast gereageerd. Al snel na het starten van de actie kwamen er sponsoren en andere mensen die mee wilden rennen voor onderzoek voor MS. Ze hebben als doel gesteld om in 2019 zoveel mogelijk kilometers hard te lopen. En voor iedere kilometer die ze hardlopen gaat de opbrengst naar het Nationaal MS Fonds.

Klik HIER voor meer informatie.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.