Nieuw jongerenprogramma bij RTV Westerwolde

Foto Judith Donker

STUDIO RTV WESTERWOLDE – David Dijkstra en Merel Koning beginnen donderdag met hun eigen jongerenprogramma. Van 19:00 tot 20:00 uur en hun programma heet “The Youngsters”. Aankomende donderdag is hun eerste uitzending.

In hun programma hebben David en Merel een evenementen- en bioscoop agenda wat interessant is voor jongeren. De bedoeling is 1 a 2 x per maand een interview en/of onderwerp zoals drugs, leraren , open dagen van scholen en dergelijke  te brengen. Ideeën voor het programma zijn er volop.
David en Merel doen dezelfde opleiding: beiden zitten ze in het examenjaar, media-vormgeving niveau 4 in Winschoten op Noorderpoort de Campus. Dat is een hele brede opleiding waar je veel leert over grafische programma’s maar ook op audio en video gebied. (photoshop, illustrator indesign, audio en video bewerking) en lopen momenteel 20 weken stage.
David en Merel lopen stage bij RTV Westerwolde en RTV Go. Tijdens hun stage zijn ze zo enthousiast geworden dat ze op het idee kwamen om een eigen programma te maken.
Momenteel doet David de techniek bij Toppy Jazz en Blues Experience. Merel loopt stage bij RTV Go waar zij momenteel tv programma’s monteert.

Na zijn stage blijft David nog bij RTV Westerwolde Toppy jazz doen tot eind juli, en uiteraard samen met Merel “The Younsters”. De muziek keuze is 2000 tot de nieuwste gaafste hits. David en Merel zijn te bereiken via  twitter en instagram @the_youngst3rs .

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.