Ook bij de gemeente Westerwolde wappert de regenboogvlag in top

Foto: Catharina Glazenburg

WESTERWOLDE – Ook bij de beide gemeentehuizen van de gemeente Westerwolde is de regenboogvlag gehesen.

Vandaag wappert ook bij de beide gemeentehuizen in de gemeente Westerwolde de regenboogvlag. Gisteren werd vanwege de storm besloten het hijsen van deze vlag, die symbool staat voor de LHBT-beweging (Lesbisch, Homoseksueel, Biseksueel en Transgender), met een dag uit te stellen.

Aanleiding is de ondertekening van de vertaling van de Amerikaanse Nashville-verklaring door tweehonderd Nederlanders, onder wie SGP-voorman Kees van der Staaij. De ondertekening, en met name de passages over homoseksualiteit, zorgt voor felle discussies. Als reactie werden gisteren al bij meerder kerken, scholen, gemeentehuizen, particulieren en (overheids) instellingen in ons land de regenboogvlag gehesen.

 

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.