Ben Schomaker Knoalster van het jaar

Foto: Andries Schoo

STADSKANAAL, MUSSELKANAAL – Ben Schomaker is verkozen tot Knoalster van het jaar 2019.

Vanavond was in theater Geert Teis de feestelijke nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente Stadskanaal. Het was een avondvullend programma met vraaggesprekken, muziek, sketches van de dames van voormalig ‘Vrouw Holland’. Onder leiding van Marcel Nieuwenweg werd met burgemeester Froukje de Jonge terug- en vooruit geblikt op het afgelopen en komende jaar. Aandacht bijvoorbeeld voor de zorg en hoe we gaan regelen dat dit in ons gebied niet ‘minder’ wordt maar wel ‘beter’. En over de spoorlijn Veendam – Stadskanaal (-Emmen?) waarover in maart een besluit genomen wordt.

Daarnaast was er aandacht voor het 50 jarig bestaan van de gemeente Stadskanaal. Wat er zoal georganiseerd gaat worden door diverse personen, instellingen en bedrijven. De burgemeester gaf aan dat de gemeente vooral ruimte wil laten aan particuliere initiatieven om het 50 jarig bestaan te vieren, en dat de gemeente hierbij wil ondersteunen. Ook werd voor deze gelegenheid een apart logo gepresenteerd.

Ook werd de ‘Knoalster van het jaar’ bekendgemaakt. Voor deze titel waren door inwoners van de gemeente Stadskanaal negentien personen aangemeld. Vijf van hen werden voor de onderscheiding genomineerd. Dit waren Ben Schomaker, Jolanda Robben, Anne van Lith, Krijn Verweij en Henk van der Klok. De verkiezing werd georganiseerd door Paul Abrahams van De Kanaalstreek. Lezers van deze krant en een vakjury, bestaande uit een elfkoppige vakjury, onder leiding van Theo Euverman, bepaalden wie met de titel naar huis ging. Onder de stemmers werd een boodschappenpakket ter waarde van 50 euro verloot.

Er werd veel gestemd en het was een nek aan nek race. Uiteindelijk ging de titel naar Ben Schomaker. Hij kreeg met name van de lezers de meeste stemmen. De prijs, aangeboden door juwelier Luitjens, en een oorkonde werd door waarnemend burgemeester Froukje de Jonge aan de heer Schomaker overhandigd.

Schomaker is voorzitter van Plaatselijk Belang Musselkanaal. Hij is dagelijks met hart en ziel in touw om te zorgen dat de bestaande voorzieningen in Musselkanaal behouden blijven en de leefbaarheid van het dorp op peil blijft en wordt verbeterd. Denk hierbij onder andere aan zwembad De Horsten. Hij draagt zijn prijs dan ook op aan alle mensen uit Musselkanaal.

Na het officiële gedeelte kon het publiek onder het genot van livemuziek en een hapje en drankje bijpraten.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.