Indian Powerplus motorfiets krijgt plaats in Museum de Oude Wolden

Foto op de wand: Dirk Kome

BELLINGWOLDE – Het MOW I Museum de Oude Wolden geeft de tentoonstelling “Fotografen van de vooruitgang” een update en parkeert op 13 januari een ‘Indian Powerplus’ motorfiets in het museum.

In het MOW kun je sinds 14 oktober de tentoonstelling “Fotografen van de vooruitgang” zien. Hedendaags fotograaf Dirk Kome deed research naar het werk van zijn Winschoter collega Tonnis Post, die 100 jaar geleden de verandering van het Oost-Groninger landschap volgde en bekend werd omdat hij de slechte, ongezonde woonomstandigheden op het platteland fotografeerde. Kome bezocht de plaatsen van die foto’s en legde ze opnieuw op beeld vast. Hij vond ook nazaten van de mensen die Post eerder portretteerde.

Al veel bezoekers genoten van de combinatie van oude en nieuwe foto’s. Vanwege de enthousiaste reacties geeft het MOW de tentoonstelling nu een update. In een extra vitrine worden nieuwe oude foto’s toegevoegd. Ook een bijzondere tafeltje krijgt een plaats in de tentoonstelling. Hoewel van het atelier van Tonnis Post niet veel bewaard is gebleven lukte het Dirk Kome om dit meubel, dat gebruikt werd als decorstuk op vele portretfoto’s, terug te vinden.

Een bijzondere plaats verdient de ‘Indian Powerplus’ motorfiets. Dit type motor werd tussen 1916 en 1923 geproduceerd door de Hendee Manifacturing Company, in de VS. Tonnis Post reed er mee door de provincie. Op zondagmiddag 13 januari parkeert Altjo Medema zijn Indian Powerplus in het museum waar deze te zien zal zijn tot het einde van de expositie, 31 maart 2019. Trek aan die leren jas en kom kijken!

Tenslotte maakt het museum binnenkort bekend wie de winnaar is van de fotowedstrijd “Mien doalders plekje”. De winnende foto wordt als ansichtkaart gedrukt en kun je kopen in de museumwinkel.

Het MOW vind je aan de hoofdweg 161 in Bellingwolde. Informatie over openingstijden vind je op de website: www.museumdeoudewolden.nl

Ingezonden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.