Verdacht pakketje aangetroffen bij gebouw RUG Groningen

Foto: Jan Doornkamp

GRONINGEN – Bij een gebouw van de Rijksuniversiteit Groningen is vanmorgen een verdacht pakketje aangetroffen.

Politie, ambulance en brandweer zijn bij gebouw 22 van de RUG aan de Oude Boteringestraat in Groningen. Daar is een verdacht pakketje aangetroffen. Er wordt onderzoek gedaan. Er is opgeschaald naar GRIP1. De gebouwen zijn ontruimd en de omgeving afgezet.

Bij het gebouw staat nu een grote rode ontsmettingscontainer met daarin onder anderen een douche. Deze kan zo nodig worden ingezet voor de ontsmetting van personen die met gevaarlijke stoffen in aanraking zijn geweest.

Inmiddels is ook de mobiele commando unit van veiligheidsregio Groningen ter plaatse. De leidinggevenden van de aanwezige hulpdiensten en gemeente overleggen in deze vrachtauto over wat er speelt en welke aanpak nodig is.

Volgens Dagblad van het Noorden betreft het een verdachte envelop en moeten personen die de envelop hebben aangeraakt binnen blijven. Dit is nog niet door de politie bevestigd.

Update
Het is door de politie bevestigd dat het inderdaad om een poederbrief gaat. De brief was gericht aan het Groningen Confucius Instituut. Hiermee zijn drie personen in aanraking geweest. Zij moeten binnen blijven en maken het voor zover bekend goed. Er zijn nu deskundigen van de EOD onderweg naar Groningen om vast te kunnen stellen om welke stof het gaat. (12.20 uur: zijn gearriveerd)

De poederbrief in #Groningen is onderzocht en het betreft geen schadelijke stof. Het poeder is in beslag genomen voor onderzoek. Het pand wordt voor de zekerheid nog gecontroleerd.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.