WVV moet wedstrijden overspelen

Foto: Bé Eelsing

WINSCHOTEN – Voetbalvereniging WVV moet twee wedstrijden opnieuw spelen.

Vandaag heeft de KNVB besloten dat WVV twee wedstrijden over moet doen. Dit is de wedstrijd tegen Nieuw Buinen en de derby tegen Noordster. Dit meldt Dagblad van het Noorden vanmiddag op haar website. Bij beide wedstrijden kwam aanvaller Jeroen Buurke in actie, en beide wedstrijden werden gewonnen door WVV.

Buurke speelde vroeger bij Nieuw Buinen en had zich met toestemming van de KNVB laten overschrijven naar WVV. Volgens de KNVB had hij een jaar lang geen officiële wedstrijd gespeeld, maar in december 2017 speelde hij voor zijn oude club VVG Groningen een wedstrijd tegen Buitenpost.

Na de wedstrijd tegen Nieuw Buinen, waarin Buurke vijf keer scoorde, tekende Nieuw Buinen bezwaar aan. De KNVB erkende zijn fout en bood excuses aan. Daarmee ging de club uit Nieuw Buinen niet akkoord en tekende bezwaar aan.

Vandaag zijn zij hierbij in het gelijk gesteld. De wedstrijden tegen Nieuw Buinen en Noordster uit Oude Pekela moeten over.

Of WVV tegen deze uitspraak in beroep gaat is nog niet bekend.

Bronnen: DvhN en RTV Drenthe

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.