Kunstencentrum De Klinker biedt film The Nutcracker aan tijdens Nationaal Theaterweekend

Foto: Jos Hensens

WINSCHOTEN – Ben je gek op muziek van Tjaikovski, klassiek ballet én films? Kunstencentrum De Klinker biedt zondag 27 januari om 15.00 uur de film ‘The Nutcracker and the four realms’ aan tijdens het Nationaal Theaterweekend.

Film ‘The Nutcracker and the four realms’
De Notenkraker gaat over een jong meisje Clara, die van haar peetvader een pop in de vorm van een notenkraker krijgt. Als het meisje later op de avond klokslag twaalf uur gaat kijken naar de pop, komt ze terecht in een magische wereld waarin een oorlog woedt tussen peperkoeksoldaten en een leger muizen. In de film komt klassieke ballet evenals muziek van Tjaikovski veelvuldig voor. De film is voornamelijk geschikt voor jongens en meisjes vanaf 12 jaar.

Nationaal Theaterweekend
Op vrijdagavond is de tributeband Abba CZ te zien met een uitbundige show met de muziek van Abba (uitverkocht). Op zaterdagavond is het lachen, gieren, brullen geblazen met de droogkomische en tikkeltje cynische humor van Soundos (uitverkocht). Zondagmiddag is voor de hele familie. Kinderen vanaf 4 jaar kunnen om 15.00 uur genieten van de theatervoorstelling ‘Het Raadsel van de Blauwe Hand’. Tegelijkertijd kan jeugd vanaf 12 jaar terecht bij de film ‘The Nutcracker’.

Open dag
Een vast onderdeel van het Nationaal Theaterweekend is een Open Dag. Deze wordt gehouden op zaterdag 26 januari van 12.00 tot 16.00 uur. Tijdens de Open Dag kunnen kinderen zich laten schminken, Woezel & Pip of een vlinder knutselen, luisteren naar verhalen door bibliotheekmedewerkster Hennie, genieten van een optreden van mimespeler Hakim (bekend van Sesamstraat) of meezingen met zangeres en theatermaakster Ageeth de Haan. Ook zijn er demo’s dans en kan men meedoen aan een workshop djembé. Benieuwd hoe het er achter de schermen bij De Klinker uitziet? Geef je dan op voor de theatertour via marketing@indeklinker.nl.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.indeklinker.nl.

Ingezonden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.