..

Royal Goedewaagen gaat samen met Duitse Friesland Porzellan

Foto: Royal Goedewaagen

NIEUW BUINEN, VAREL – Royal Goedewaagen uit Nieuw-Buinen (Drenthe) en het Duitse Friesland Porzellan uit Varel hebben aangekondigd om verder samen te gaan onder de naam Royal Goedewaagen (RGW) Friesland Porcelain Groep. Deze internationale samenwerking is uniek in de branche van keramiek en porselein.

Hieronder valt ook de Tegelfabriek Albarello uit het Friese Menaldum, dat al onderdeel van de Royal Goedewaagen was. De nieuwe groep zal een breed scala aan producten aanbieden, van tegels, servies tot exclusieve cadeauartikelen en woonaccessoires.”

Yvonne Kooi, directeur van Royal Goedewaagen, over haar eerste bezoek aan Friesland Porzellan: “Ik was erg onder de indruk van de kwaliteit en efficiency en getroffen door de toewijding van de werknemers. Deze passie is ook een van de kenmerken van Royal Goedewaagen. Ons werk is grotendeels handwerk. We willen samen het vakmanschap in leven houden. Door straks alle expertise in de Holding te gebruiken, zal het aanbod en de kwaliteit van onze producten toenemen.”

Royal Goedewaagen, opgericht in 1610, is een van de oudste bedrijven in Europa in gebruikskeramiek waaronder op maat gemaakte serviezen en exclusieve cadeauartikelen. Friesland Porzellan is een begrip in Duitsland en maakt sinds 1953 porselein voor consumenten en bedrijven, vooral serviezen. Eerst als onderdeel van Melitta (bekend van de koffiefilters) en later als zelfstandig bedrijf.

De nieuw opgerichte ‘RGW Friesland Porcelain’ groep opereert op 4 locaties: in Duitsland, twee in Nederland en in België. Het managementteam zal bestaan uit leden van alle bedrijven.

Bron: Royal Goedewaagen Nieuw Buinen

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.