Brandweer naar brand garage Blijham (foto-update)

Foto is ingezonden

BLIJHAM – De brandweer is onderweg naar een brand in een garage aan de Hoofdweg in Blijham.

Rons kwart voor zeven werd de brandweer gealarmeerd voor een brand bij Autoservice Westerwolde aan de Hoofdweg in Blijham. De brandweer van Bellingwedde, Vlagtwedde en Winschoten gaan ter plaatse.

Er is opgeschaald naar middelbrand.

18.58 uur Ook brandweer Veendam gaat naar de brand in Blijham.

Het betreft een uitslaande brand in een loods aan de Hoofdweg. De brand is fors, er zijn nu meerdere voertuigen ter plaatse. Brandweer Veendam biedt extra ondersteuning om voldoende bluswater bij de brand te krijgen. Er zijn geen personen of dieren betrokken.

Volgens omwonenden zijn meerdere explosies gehoord. Zoals het lijkt kan het pand als verloren worden beschouwd. In de garage zouden naar verluidt meerdere auto’s staan. Er werden reparatiewerkzaamheden uitgevoerd.

Bij de brand komt veel rook vrij. De brandweer waarschuwt omwonenden ramen en deuren gesloten te houden en mechanische ventilatie uit te schakelen. Ook wordt een NL-alert verzonden.

Over de oorzaak is nog niets bekend.

Asbest

Brandweer Groningen op Twitter: Bij de brand in Blijham is ook asbest vrijgekomen. Deze is waarschijnlijk in de directe omgeving verspreid. Wij zorgen dat dit wordt opgeruimd. Omwonenden krijgen van ons meer informatie hoe met het asbest omgegaan moet worden. Ons advies voor nu: laat het liggen.

Brand Meester 21.30 uur

Brandweer Groningen op Twitter: We hebben de brand in Blijham uit. De overlast door de rook zal nu minimaal zijn, bij het nablussen kan er nog wat rook vrijkomen. Een specialistisch bedrijf zal de omgeving gaan onderzoeken en zal waar nodig het verspreidde asbest verwijderen.

Foto’s: Jacob Musch,©Sven Fotografie en ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.