Robert Huter nog steeds vermist

WesterwoldeActueel.nl

HAREN – Sinds 29 december wordt de 72 jarige Robert Huter vermist.

R.J.Huter is op 29 december 2018 om 09.45 uur vertrokken op een donkerrode damesfiets van het merk Batavus. De fiets heeft zwart grijze fietstassen. Hij zou volgens zijn vrouw in de stad Groningen gaan kijken naar een nieuwe fiets, omdat recent een van hun fietsen was gestolen.

Het is bekend dat de heer Huter op 29 december 2018 omstreeks 10:00 uur bij de Albert Heijn, Kerkstraat 27, 9751 BB in Haren is geweest. Hierna ontbreekt ieder spoor. Het is niets voor de heer Huter om zolang niets van zich te laten horen.

Er is op meerdere manieren naar de heer Huter gezocht. Hierbij zijn honden van Signi uit Brabant ingezet. Zij hebben zijn spoor opgepikt bij de Jachtlaan bij de Albert Heijn in Haren, richting de Onnerweg. Het spoor eindigde bij de brug Giezelgeer. Een vogelaar heeft in het gebied van het Groninger Landschap aan de Osdijk te Noordlaren een man met de fiets aan de hand zien lopen die sterk op Huter leek.

Gisteren is met behulp van een drone dit gebied verkend. Ook een vervallen boothuisje en een caravan werden daar doorzocht. De heer Huter heeft sinds zijn vermissing geen geld opgenomen en zijn telefoon staat uit.

Vandaag zijn wederom honden van Signi en ook van Rescue Dogs ingezet. Omwonenden wordt gevraagd in schuurtjes en garages te kijken.

Signalement :
-blank
-175 cm
-normaal postuur
-grijs kort geknipt haar
– mogelijk brildragend
– stevige neus
-blauwe ogen

Kleding :
-groene jas
-spijkerbroek
-geruit overhemd met grijze trui
-bruine leren schoenen

Vragen
Hebt u informatie over deze vermissing? Neem dan contact op met de politie via 0800-6070.

Bron: Politie Groningen/ Haren-de Krant

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.