Veel schade na poging geldautomaat op te blazen

Foto: Politie Emsland

BÖRGER – Bij een poging een geldautomaat op te blazen is veel schade aangericht.

Vannacht is een poging gedaan de geldautomaat in een filiaal van de Oldenburgischen Landesbank (OLB) aan de Waldstraße in Börger op te blazen. Bewoners hoorden om drie uur een luide knal. Tegelijkertijd ging het alarm van de bank af. Getuigen zagen een donkere bestelbus met hoge snelheid in de richting Surwold rijden. Met meerdere politieauto’s is in de omgeving naar de bestelbus gezocht, maar deze werd niet aangetroffen.

Vijf bewoners van appartementen boven het bankfiliaal werden geëvacueerd. Zij hebben de resterende nacht elders doorgebracht. De brandweer heeft metingen verricht maar heeft geen gas (meer) aangetroffen. Waarmee de explosie is veroorzaakt is nog niet bekend. De politie is druk met sporenonderzoek bezig. De schade is groot. De bank blijft voorlopig gesloten.

Op 28 november werd mogelijk op dezelfde wijze ook geprobeerd een geldautomaat op te blazen. Het betrof toen eveneens een geldautomaat in een filiaal van de OLB. De daders vluchtten toen in een donkere Audi. In de nacht naar eerste Kerstdag is geprobeerd een geldautomaat van de ABN/AMRO in Ter Apel op te blazen. Ook daar zijn de daders zonder buit op de vlucht geslagen.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.