Exposities in gemeentehuizen Pekela en Veendam

Foto: Catharina Glazenburg

OUDE PEKELA, VEENDAM – In de gemeentehuizen in Oude Pekela en Veendam zijn schilderijen en foto’s van lokale kunstenaars te zien.

Van maandag 21 januari 2019 tot zaterdag 16 maart 2019 exposeert Ina Walvis in het gemeentehuis van Pekela. In het gemeentehuis bevindt zich een expositiewand en deze biedt (amateur) kunstenaars uit de gemeente Pekela en de regio de mogelijkheid om te exposeren.

Voor deze expositie is gekozen om foto’s te laten zien van bijna leeggegeten borden. Zeker ook in Oost-Groningen was het lang niet altijd vanzelfsprekend, dat er elke dag warm eten op tafel stond. Voor de meeste van ons is dat nu wel het geval en misschien wel een beetje te gewoon geworden, zodat we er niet veel aandacht aan besteden en soms het bord niet leeg eten. Ina Walvis wil dan ook met haar expositie laten zien dat het goed is om even stil te staan bij de dagelijkse warme hap.

Meer werk van Ina Walvis is te bewonderen op: https://inawalvis.exto.nl/

Veendam

Van maandag 21 januari 2019 tot zaterdag 16 maart 2019 exposeert Nannie van Gemert in het gemeentehuis van Veendam. Nannie van Gemert: “Na mijn pensionering ben ik gaan schilderen, al ben ik mijn hele leven al artistiek bezig geweest. Schilderen is toch wel mijn grootste passie voornamelijk bomen en landschappen. Zij staan voor stilte en schoonheid. Dat probeer ik in mijn schilderijen weer te geven”.

Nieuwsgierig geworden?
De exposities zijn tijdens de openingsuren van de beide gemeentehuizen te zien.

 

Ingezonden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.