Leerlingen basisscholen Westerwolde oefenen voor Grunneger Laidjesfestival

Foto: Johan de Boer

WESTERWOLDE, VLAGTWEDDE – Vandaag zijn bij basisscholen in de gemeente Westerwolde de workshops voor het Grunneger Laidjesfestival begonnen. De aftrap was bij OBS De Clockeslach in Vlagtwedde.

Het was een complete invasie vanochtend in groep 7/8 van OBS De Clockeslach in Vlagtwedde! Olaf Vos, Alex Vissering, Jean Paul Mensing, wethouder Giny Luth èn de pers waren aanwezig om samen met de kinderen de liedjes in te studeren voor het Grunneger Laidjesfestival op 22 maart.

Volgens Esther Wolbers ging dit heel goed. De groep kreeg dikke complimenten omdat de liedjes er al zo goed in zaten. Nu nog even flink oefenen en de tips van de muzikanten verwerken in de liedjes de komende maanden en dan wordt het ongetwijfeld een fantastisch optreden op 22 maart.

Voor het Grunneger Laidjesfestival zijn alle scholen in de gemeente Westerwolde uitgenodigd om mee te doen. Twaalf daarvan hebben aan de uitnodiging gehoor gegeven. Samen met Olaf Vos, Jean Paul Mensing en Alex Vissering gaan ze o.a. hun eigen gekozen liedje instuderen. De volgende workshops staan gepland voor 25 januari.

Het Grunneger Laidjesfestival vindt op 22 maart in de Sporthal in Ter Apel. Volgend jaar wordt het festival gehouden in De Meet in Bellingwolde.

Foto’s: Johan de Boer

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.