Gonneke Huizing Schoolschrijver in Oude Pekela

Foto: Jans Velthuis

OUDE PEKELA – In samenwerking met Biblionet Groningen gaat er een Schoolschrijver aan de slag op vijf basisscholen in de provincie Groningen. Een Schoolschrijver is een kinderboekenschrijver die een half schooljaar ‘gastschrijver’ is van een basisschool.

Gonneke Huizing, auteur van onder andere Heksje Heks, is vanaf eind januari als schrijver verbonden aan OBS Hendrik Wester. Zij neemt de kinderen een half schooljaar mee op een avontuurlijke reis en stimuleert daarbij onderweg hun geletterdheid. Ook verzorgt Gonneke Huizing verschillende inspirerende bijeenkomsten voor zowel het schoolteam als de ouders.

Donderdag 31 januari zal Gonneke Huizing, in bijzijn van burgemeester Jaap Kuin, feestelijk worden onthaald op de school.

Ingezonden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.