Bewoner woning Delfzijl overloopt inbreker

Foto: Jan Doornkamp

DELFZIJL – Woensdagmiddag heeft een bewoner van een woning aan het Koetshuis in Delfzijl een inbreker overlopen.

Woensdagmiddag rond half twee werd de politie gebeld door een bewoner van Delfzijl die in zijn woning aan het Koetshuis een woninginbreker had overlopen. De inbreker was nog in de woning toen de bewoner thuis kwam en ging er op dat moment snel vandoor. De bewoner belde hierop direct 112 waarop de politie met meerdere eenheden vanaf het bureau die kant op zijn gegaan.

Nadat de straten van de wijk afgezet waren ontdekten ze een 22 jarige man in de omgeving die zich vreemd gedroeg. Toen de man staande werd gehouden zagen de agenten dat hij meerdere juwelen en camera’s bij zich had. Hierop is de man aangehouden. De man is zonder vaste woon- of verblijfplaats. Samen met de vreemdelingendienst wordt gekeken wat er naast het strafrechtelijke traject met deze man moet gebeuren. De man had een paar briefjes geld op zak. Dit werd door de politie in beslag genomen om de schade voor het slachtoffer mee te vergoeden.

Bij de inbraak is een donkerblauwe damesfiets achtergebleven. Het gaat om een blauwe damesfiets, merk Ranger, type Valletta. Mocht je info hebben over deze fiets dan kun je contact opnemen met de politie via 0900-8844 of langs gaan op het politiebureau in Delfzijl.

Bron: Politie Ommelanden Noord

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.