..

Paolo de Zebratemmer komt naar scholen Oude Pekela

Foto: OBS De Wiekslag

OUDE PEKELA – Volgende week komt Paolo de Zebratemmer bij twee scholen in Oude Pekela.

Acteur Joep Dorren komt volgende week woensdag op bezoek bij de Hendrik Westerschool en de Zevensprong in Oude Pekela. Joep Dorren is het bekendst als Pipo de Clown uit de film Pipo en de parelridders.

Als Paolo de zebra-temmer verzorgt Joep een interactieve voorstelling in het kader van de Verkeerswijzer Groningen. Hij komt de school binnen op zijn trapauto met accordeon. Hij stelt zich voor aan de kinderen en legt uit dat hij naar de andere kant van de stad of het dorp moet. Een hele belangrijke taak. Maar hij mag dat niet alleen. Alleen maar met behulp van de aanwezige kinderen.
Echter, de circusdirecteur heeft hem gewaarschuwd dat er onderweg goed moet worden uitgekeken. Er kunnen onveilige en gevaarlijke situaties voorkomen. Om bij Seef de zebra te komen heeft de circusdirecteur een route uitgetekend aan de hand van vier situaties/opdrachten. Deze vier situaties/opdrachten zijn gekoppeld aan een kleur. Als je de juiste kleuren volgt, kom je vanzelf bij de zebra.

Paolo de Zebratemmer vraagt aan de kinderen of zij hem goed willen helpen. Maar eerst wil Paolo een liedje op zijn accordeon spelen. Alle kinderen mogen meezingen. Na het liedje gaat Paolo op pad met zijn trapauto en wil naar de eerste kleur gaan. Maar onderweg stoot hij zijn hoofd en weet hij niet meer waar hij is. Hij vraagt aan de kinderen wat hij nu moet doen?

De opdrachten/scènes zijn: Autogordels, de functie van een stoplicht, buiten spelen/fietsen op straat, uitstappen uit een auto en oversteken.
Als alle scènes met de kinderen op correcte en verkeersveilige wijze zijn geregisseerd is de missie geslaagd en is Seef de Zebra gevonden.

Bron: Verkeerswijzer Groningen

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.