..

Speel mee met een groot symfonieorkest tijdens de jaarlijkse ‘Meespeelmiddag’

Foto ingezonden door Helma Leutscher

WILDERVANK – Op 10 maart wordt in het Margaretha Hardenberg Cultuurcentrum in Wildervank een meespeelmiddag georganiseerd.

Lijkt het jou ook niet een geweldige belevenis om een concert uit te voeren binnen één groot symfonieorkest? Het VKSO, het orkest van de Veenkoloniën en educatief orkest ‘Educa Symfonia’ organiseren binnenkort weer zo’n superleuke en leerzame meespeelmiddag waar je te midden van professionele musici, studenten van het conservatorium en amateurmusici de kans wordt geboden voor het uitvoeren van een aantrekkelijk concert. Zowel klassiek- , hedendaags- en filmmuziek komen aan bod. Ben jij die (amateur)musicus die les heeft – of heeft gehad- en wil je de Meespeelmiddag ook eens ervaren en/of onderzoeken of musiceren binnen een symfonieorkest iets voor jou is? Als jou dit aanspreekt dan zijn we naar jou op zoek, ongeacht je leeftijd!

De meespeelmiddag vindt plaats op 10 maart a.s. en speel je mee met beide orkesten in het Margaretha Hardenberg Cultuurcentrum in Wildervank. De volgende muziekwerken staan op het programma:

– Forrest Gump, Alan Silvestry

– In a gentle rain, Robert W. Smith

– L´ Arlesienne Suite, Georg Bizet

Programma Meespeelmiddag:

15.00 uur repetitie met Educa Symfonia onder leiding van dirigent Lubertus Leutscher. Om 18.00 uur voegt het VKSO zich er bij en worden de werken gezamenlijk uitgevoerd. Publiek is dan van harte welkom en de toegang is gratis.

Repetitie en uitvoering vinden plaats in het Margaretha Hardenberg Cultuurcentrum, Torenstraat 108, Wildervank.

Opgave: b.beugels@planet.nl, ook voor nadere informatie. Graag uiterlijk 22 februari opgeven. Vermelden: instrument, naam, telefoonnummer en emailadres.

Na opgave ontvang je de muziekpartijen zodat je jezelf alvast thuis kunt voorbereiden.

Meespeelmiddag’: Een jaarlijks terugkerende traditie van het VKSO i.s.m. ‘Educa Symfonia’ (educatief symfonieorkest dat in 2015 is opgericht op initiatief van het VKSO en Congres en Cultuurcentrum vanBeresteyn) en ieder jaar amateurmusici een podium biedt om binnen een groot symfonisch orkest plaats te nemen en een concert uit te voeren.

Ingezonden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.