..

Burgemeester Jaap Kuin ontvangt schoolschrijver Gonneke Huizing

Foto: Abel van der Veen

OUDE PEKELA – Vanmorgen ontving burgemeester Jaap Kuin schoolschrijver Gonneke Huizing. Zij is auteur van onder andere Heksje Heks.

Vanmorgen ontving burgemeester Jaap Kuin schoolschrijfster Gonneke Huizing op de OBS Hendrik Wester in Oude Pekela. Kinderboekenschrijfster Gonneke Huizing komt, in samenwerking met Biblionet Groningen, een half schooljaar lang drie klassen wekelijks verblijden met een bezoek. De kinderen gaan dan aan de slag met lezen en schrijven aan de hand van leuke opdrachten. Tijdens de feestelijke aftrap werd Gonneke door Jaap Kuin, de leerlingen, leerkrachten begroet.

Een schoolschrijver zet de allerbeste kinderboekenauteurs in om leerlingen op basisscholen taalsterk te maken en daarmee klaar voor de toekomst. De schoolschrijvers delen hun liefde voor verhalen schrijven en de magie van taal. Ze maken van taallessen een spannend avontuur. Ook verzorgt Gonneke Huizing verschillende inspirerende bijeenkomsten voor zowel het schoolteam als de ouders.

Taalvaardigheid
Kinderen verbeteren niet alleen hun taalvaardigheid. Ze gaan ook vooruit in zelfreflectie, creativiteit en probleemoplossend vermogen. Ze vergroten hun kansen om later volwaardig te kunnen meedoen in de maatschappij.

Foto’s: Abel van der Veen

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.