..

Singer-songwriter Hans Hannemann treedt op in Nieuwe Pekela

Foto: Blues in Pekel

NIEUWE PEKELA – De stichtingen Blues in Pekel en Culturele Commissie Pekela presenteren zondag 17 maart 2019 de veelzijdige singer-songwriter Hans Hannemann.

De 33-jarige Hans is geboren in Duitsland, maar opgegroeid in Nieuwe Pekela. Geïnspireerd door artiesten als Kris Kristofferson, Waylon Jennings en Johnny Cash ontwikkeld hij sinds jaar en dag zijn muzikale talenten. Zijn muzikale held ontdekte hij in zijn 10e levensjaar, niemand minder dan Elvis Presley. Hans begon daardoor zelf met zingen en is daarna nooit meer gestopt. Daarnaast speelt hij fenomenaal gitaar en piano.

Op zijn 20ste ging hij naar de Rockacademie in Tilburg om daarna naar Dublin te vertrekken, waar hij als barpianist en organist in een gospelkerk aan de slag ging. Nadat hij de Ierse hoofdstad weer verliet kwam hij terug in Nieuwe Pekela en zette daar zijn analoge opnamestudio Twangwolf op. Citaat: ‘De nadruk ligt op het neerzetten van een authentieke sound en live-performance, in een bijzonder pand. Als muzikant ben je een beetje op vakantie, dat is de filosofie van Twangwolf.’ Onder ander Edwin Jongedijk en Krezip, vonden de weg naar Twangwolf voor opname.

Songs van Hans Hannemann lijken op vervlogen tijden, maar toch weet hij de roots van Amerikaanse muziektradities volledig naar zijn eigen stijl te vertalen, en leveren niets in op originaliteit. Met sterke teksten, een donker stemgeluid en pakkende melodieën klinkt zijn muziek authentiek én toegankelijk. Het debuutalbum “Makin Up for Livin Ease” kwam uit in 2016. Het album is opgenomen met gitarist Jan-Peter Hoekstra (Douwe Bob, Krezip), drummer Wim Geenen (ex- Admiral Freebee) en bassist Maarten van Damme (Wende Snijders, Drive Like Maria). Hij speelde op de Oerol en deed mee aan de popronde. Samen met Douwe Bob toerde hij langs de grote zalen in Nederland.

De pers over “Makin’ Up for Livin’ Easy”
MusicMaker: “Vooral die tour, in combinatie met dit nu afgeleverde debuutalbum, kan zomaar Hannemanns doorbraak betekenen”.
AltCountry.nl: “Heartland rock, daarvan wist ik niet dat dat ook in Nederland gemaakt wordt. Goede heartland rock, bedoel ik. Maar wat Hans Hannemann met Makin’ Up For Livin’ Easy heeft gemaakt, is er een fraai voorbeeld van dat zulks mogelijk is”.
Written in Music: “Rodeo Clown is een soulvolle piano-blues met blazerssectie en een intensiteit en opbouw en die herinnert aan de stomende R&B van Joe Cocker ten tijde van de Mad Dogs & Englishmen- periode met Leon Russell”.

2017 is het jaar van een reeks shows tijdens Eurosonic/Noorderslag en optreden bij De Wereld Draait Door. In oktober bracht Hans zijn nieuwe single “ Josie Don’t Stop Dreaming” uit. De door Tarantino geïnspireerde videoclip werd geregisseerd door Andres Fouche (De Staat, Dope DOD, Limp Bizkit e.v.a). De song kreeg airplay op Radio 2 en meerdere lokale radiostations. Ook kreeg de videoclip internationaal aandacht toen de Tarantino-fanclub de video deelde op hun social media kanalen.
Op de WEBSITE van Hans Hannemann kunt u alvast diverse nummers op uw gemak beluisteren.

Concert: Zondag 17 maart in het Albatrosgebouw in Nieuwe Pekela.
Wie: Singer-songwriter Hans Hannemann
Adres: Abraham Westersstraat A 83
Aanvang: 15.00 uur
Binnenkort start de kaartverkoop. Hou de website en Facebook van Blues In Pekel in de gaten.

Ingezonden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.