..

Subsidieregeling voor ondernemers in centrum Veendam

Foto: Freepik

VEENDAM – In samenwerking met ondernemers werkt de gemeente Veendam aan een aantrekkelijker centrum. Hiervoor is in samenwerking met de Rabobank, Broekhuis Rijs advisering en het bestuur van de Ondernemersvereniging Veendam Centraal (OVC) de “Subsidieregeling stimulering detailhandel Veendam 2018” opgesteld, de stimuleringsregeling.

Het doel van deze regeling is om een compacter winkelgebied te realiseren en samen met de ondernemers en pandeigenaren te investeren in het centrum van Veendam. Ondernemers in de detailhandel die zich willen vestigen in het kernwinkelgebied of ondernemers die een bestaand winkelpand willen verfraaien kunnen in aanmerking komen voor de subsidie. Daarnaast is er een subsidie beschikbaar voor pandeigenaren in het transformatiegebied die een leegstaand pand een nieuwe functie willen geven anders dan detailhandel.

De stimuleringsregeling bestaat uit verschillende subsidies:
– Plansubsidie
– Winkelverbeteringssubsidie
– Verplaatsingssubsidie
– Transformatiesubsidie

Provincie Groningen
De provincie Groningen heeft gezamenlijk met de gemeente Veendam een bedrag van € 250.000,- euro beschikbaar gesteld voor de stimuleringsregeling.

Meer informatie over de stimuleringsregeling is te vinden op de website van de gemeente Veendam.

Ingezonden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.