..

Baasjes en honden genieten bij Jumper & Schutrups Dogwalk

Foto: Andries Schoo

EXLOO – Vandaag was de zesde editie van de Jumper & Schutrups Dogwalk.

Vandaag konden hondenliefhebbers met hun honden niet alleen de uitgezette routes van de Jumper & Schutrups Dogwalk wandelen, maar ze hebben ook de mogelijkheid om te gaan crossen met hun viervoeters bij de canicross funcross.

De Jumper & Schutrups Dogwalk is na vijf edities een traditie is geworden. De vorige jaren kwamen steeds meer dan duizend eigenaren met hun honden naar Exloo om vijf of tien kilometer te wandelen door de prachtige natuur. Ook dit jaar waren er weer tal van activiteiten voor zowel de honden als hun baasjes in de feesttent bij de start en op het Denkplein. Er waren onder anderen deskundigen over hondenvoeding, vachtadviseurs, proeflessen en hondentaarten maken.

Bij het nieuwe onderdeel de canicross funcross konden hondenbezitters hardlopen met hun hond door de natuur. Mens en hond hadden een tuigje aan en waren met elkaar verbonden met een elastisch koord. Doordat de hond zijn baasje voorttrok was het mogelijk hogere snelheden dan normaal te halen. De canicrossers hebben eind vorig jaar al deelgenomen aan een clinic onder leiding van Sandra Koning en Kim Backstrom van KSCaniSports. Zij zeggen: “Want wat is er leuker dan met je hond door de bossen rennen en samen een team te vormen!” De beide dames waren vandaag ook aanwezig. “Ons doel is te laten zien hoe geweldig deze sport is en hoe je goed voorbereid met je hond op pad kunt gaan, de natuur in. We helpen je graag op weg met het juiste materiaal en informatie.”

Aan de wandeling deden weer veel honden en baasjes mee. De start was om 10.00 uur bij de feesttent in Exloo. Er werd een mooie wandeling door de bossen in de omgeving van Exloo gemaakt. Voorwaarde was dat de honden aangelijnd waren. Ook moesten de baasjes poepzakjes bij zich hebben. Na afloop stond er een goed gevulde goodiebag klaar.

Foto’s: Andries Schoo

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.