..

Nieuw platform voor LHBTI in Zuidoost Groningen

Foto: Roze 50Plus Oldambt

NIEUWE PEKELA – Onder de vlag van COC Groningen-Drenthe heeft een werkgroep van zes personen de LHBTI Veenkoloniën-Westerwolde opgericht. Doel is een platform en een spreekbuis te zijn voor de LHBTI gemeenschap in de gemeenten Pekela, Veendam, Stadskanaal en Westerwolde.

De werkgroep wil zich inzetten voor de acceptatie van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgenders en intersekse personen (LHBTI’s) in de regio. Iedereen moet zich veilig genoeg kunnen voelen om ‘uit de kast’ te komen.

Naast het zijn van een platform, zal de werkgroep regelmatig een gezellige of een informatieve avond organiseren. De eerste activiteit zal plaatsvinden op 7 juni a.s. in buurthuis de Riggel in Boven Pekela en zal een gezellige dansavond worden voor jong en oud met muziek uit de zeventiger jaren.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.