..

Veel deelnemers bij vijfde en tevens laatste editie Blaauwbekmarathon

Foto: Jacob Musch

BLAUWESTAD – Vandaag was de vijfde en laatste editie van de Blaauwbekmarathon.

Tussen 850 en 900 lopers deden vandaag mee aan het populaire loopevenement de Blaauwbekmarathon. Ook was het de start van het eerste permanente marathon parcours in Nederland. Dit parcours kwam tot stand dankzij bijdragen van de gemeente Oldambt en Projectbureau Blauwestad. Het startschot werd gelost door wethouder Erich Wünker, burgemeester Cora-Yfke Sikkema moest helaas verstek laten gaan vanwege griep.

Ook dit jaar had de organisatie weer nieuwe, aantrekkelijke routes uitgezet. Er kon worden gekozen voor de hardloopafstanden 5 kilometer, 10 kilometer, de halve marathon en de hele marathon. Ook wandelaars waren weer van harte welkom. Zij konden zich inschrijven voor 10 kilometer of een halve marathon. Voor de jeugd was er per leeftijdscategorie een afstand.

Met de temperatuur van vandaag was ook dit jaar de naam van de marathon weer goed gekozen. Met temperaturen van een paar graad boven nul was het behoorlijk fris; “blaauwbekken” dus!

Ook dit jaar werd er gelopen rond het Oldambtmeer. De markeringen langs het parcours blijven na deze editie staan. Zodoende is dit het eerste officiële permanente marathon-parcours van Nederland.

De uitslagen vindt u HIER.

Foto’s: Jacob Musch

Klik HIER voor meer foto’s

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.