..

Politie zoekt getuigen ernstig ongeval Breddenberg (Update)

Foto: Bundespolizei

BREDDENBERG – De politie zoekt getuigen van een ernstig ongeval bij Breddenberg. Daar werd zaterdag een groep van 25 personen aangereden.

Zaterdagmiddag zag een 27 jarige automobilist rond zes uur op de Koopmannsberg in Breddenberg een zogenaamde Boßelgruppe (soort klootschieten) over het hoofd. Van de groep van 25 personen, in de leeftijd van 18 tot 27 jaar, raakten er twee levensgevaarlijk- en twee zwaargewond. Vier anderen liepen lichtere verwondingen op. Ze werden allen naar omliggende ziekenhuizen gebracht. Een van hen verkeerd nog in een zeer kritieke toestand. De automobilist bleef ongedeerd, maar verkeerd in een shock.

De deelnemers die niet gewond waren werden opgevangen in het dorpshuis van Breddenberg. Voor hen werd slachtofferhulp ingeschakeld.

De politie van Papenburg doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval. De automobilist verkeerde niet onder invloed van alcohol. Of hij de snelheidslimiet van 50 km/u heeft overschreden is nog niet duidelijk. De Koopmannsberg is een onverlichte straat, zonder voet- of fietspad, buiten de bebouwde kom.

Getuigen van het ongeval, of personen die vlak nadat het ongeval was gebeurd er langs zijn gereden, worden verzocht contact op te nemen met de politie in Papenburg (04961)9260.

Update
De ernstig gewonde jonge vrouw verkeerd niet meer in levensgevaar.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.