Ervaar hoe leuk hockey is tijdens de open dag bij HCW

Jos Hensens

WINSCHOTEN – Hockeyclub Winschoten (HCW) organiseert woensdag 6 maart een Open Dag.

De middag is zo ingedeeld dat er voor alle leeftijdscategorieën wat te doen is. De jongste jeugd kan ervaren hoe leuk de sport is maar ook voor de oudere jeugd staan enthousiaste trainers en leden klaar om met de deelnemers verschillende oefeningen te doen. Jeugd die nog nooit een hockeystick in handen hebben gehad, zal versteld staan hoe snel zij technieken onder de knie kunnen krijgen. De oefeningen die gedaan worden zijn voor beginners, dus iedereen kan meedoen.

Jeugd die nu al op een sport zit maar eigenlijk best naar iets anders op zoek is, hebben nu de kans om te kijken hoe het bij een andere (team)sport er aan toe gaat. Hockey is stoer, technisch en snel maar ook gezelligheid staat bij de club hoog in het vaandel. Kortom een ideale sport voor zowel jongens als meisjes!

De Open Dag is in twee leeftijdscategorieën ingedeeld. Van 15.00 uur tot en met 16.30 uur kunnen kinderen van 5 jaar tot en met 11 jaar deelnemen aan verschillende hockeyclinics en van 16.30 uur tot en met 18.00 uur is de jeugd vanaf 12 jaar van harte welkom.

URBAN HOCKEY

Onderdeel van de clinics is Urban Hockey. Urban Hockey is straathockey zonder regels maar met skills and tricks en is binnen verenigingen uitermate geschikt om technieken te oefenen en tegelijkertijd veel plezier te hebben.

Voor alle deelnemers ligt er een informatiepakket klaar. De Open Dag is gratis en in sportkleding komen is voldoende om mee te kunnen doen. Bitjes en sticks zijn op de club aanwezig. Voor diegene die niet op de Open Dag aanwezig kunnen zijn, is er ook de mogelijkheid om drie keer gratis mee te trainen.

Meer informatie over de club en de trainingstijden zijn te vinden op: www.h-c-w.nl

HCW bestaat in 2019 90 jaar!

HCW is opgericht in 1929 en bestaat in 2019 dus 90 jaar. Om dit te vieren zullen er tijdens het lustrumjaar allerlei activiteiten georganiseerd worden. De vereniging telt op dit moment ruim 200 actieve leden. Vanaf 5 jaar kunnen kinderen al meedoen. Naast hockeytrainingen worden diverse activiteiten georganiseerd zoals clubuitjes aan interlands, vrijdagavond toernooitjes, spooktochten en het jaarlijks terugkerende hockeykamp waar bijna alle leden aan deelnemen. Trainingen worden gegeven op de kunstgrasvelden aan de st. vitusholt 7e laan 8 (achter het BATO-veld).

Ingezonden door HCW

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.