Michael Breij trapt Scoor een Boek! 2019 af

Foto: Dick Pots

STADSKANAAL – Gisteren vond de officiële aftrap van Scoor een Boek! 2019 plaats.

Michael Breij (FC Groningen) bracht gisteren een bezoek aan SBO De Baldakijn in Stadskanaal om het provinciale leesprogramma Scoor een Boek! 2019 af te trappen.

Scoor een Boek! koppelt voetbal, één van de populairste sporten van de wereld, aan lezen. En dat blijkt al jaren een succesvolle formule te zijn om leerlingen uit groep 5 en 6 aan het lezen te krijgen. De komende weken gaan 5.989 leerlingen van 168 Groningse en Drentse basisscholen zoveel mogelijk boeken lezen. In de gemeente Stadskanaal doen 600 leerlingen mee, waaronder leerlingen van SBO De Baldakijn. In mei sluiten de leerlingen het project sportief af op het voetbalveld.

FC Groningen-speler Michael Breij moedigt de kinderen via videoboodschappen aan om zoveel mogelijk boeken te scoren. Bekijk hieronder de eerste video.

Scoor een Boek! is in 2012 door Biblionet Groningen opgezet. Het project wordt inmiddels uitgevoerd in heel Nederland en ondersteund door de Eredivisie en de Eerste divisie. In februari trappen 638 groepen a en gaan bijna 14.000 leerlingen boeken lezen. Ze worden daarbij aangemoedigd door voetballers van AZ, FC Groningen, FC Emmen, NEC, Heracles, Go Ahead Eagles, Willem II, RKC Waalwijk, NAC, Helmond Sport, Top Oss en FC Volendam.

Foto’s: Dick Pots

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.