..

Politie Emsland doet onderzoek in inbraak, aanrijding en autobranden

Foto: Catharina Glazenburg

DÖRPEN< HAREN - De politie Emsland doet onderzoek in autobranden, een inbraak en een aanrijding, waarbij de veroorzaker is doorgereden.

Haren
Tussen zondagavond en woensdagavond is ingebroken bij een woning aan de Scholwiese in Haren. Nadat een buitendeur was opengebroken werden de diverse ruimtes in de woning doorzocht. De buit bestond uit sieraden. Over de hoogte van de schade is niets bekend.

Zondagavond is een tot nu onbekend persoon om kwart over zeven tegen een vuilcontainer gereden. Deze stond in de berm van de Dorfstraße in Altenberge. Bij de aanrijding verloor de bestuurder een hoeveelheid paardenmest. Waarschijnlijk reed de veroorzaker in een auto met laadbak of maakte hij gebruik van een aanhanger. De automobilist is doorgereden zonder zich om de achtergebleven- en veroorzaakte rommel te bekommeren.

Dörpen

Vannacht zijn in een garage bij een woning aan de Burgstraße in Dörpen twee auto’s volledig opgebrand. De brand werd door een buurtbewoner ontdekt. Hij wist nog een motor in veiligheid te brengen.
Bij de brand raakten ook de muren van de garage en meerdere spullen die in het pand stonden beschadigd. Er raakte niemand gewond.

De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.