..

CDA, D66, CU, GL hebben er vertrouwen in dat het College van Gedeputeerde Staten de periode kan vervolmaken

Foto: Wikipedia

GRONINGEN – Hieronder leest u het statement van de coalitiepartijen CDA, D66, ChristenUnie en GroenLinks rondom de ontstane situatie in de coalitie van de Provincie Groningen.

Afgelopen woensdag is de samenwerking binnen de coalitie onder druk gezet. Het debat over de Zuidelijke Ringweg was emotioneel. Het vertrouwen binnen de coalitie heeft tijdens dat debat een flinke knauw gekregen.

De afgelopen dagen hebben wij als coalitiepartijen in relatieve rust kunnen bespreken wat er afgelopen woensdag gebeurd is en wat voor ons belangrijk is. Daarbij zijn belangrijke overwegingen dat de huidige periode bijna op zijn eind loopt en we te maken hebben met een aantal belangrijke dossiers in Groningen waarin bestuurlijk stappen gezet moeten worden. Groningen is niet gebaat bij een bestuurlijke impasse. Wij, CDA, D66, CU en GL geloven bovendien dat het zittende college in staat is om op een goede wijze zorg te dragen voor de opgave waar Groningen voor staat. Daarom kiezen wij ervoor onze bestuurlijke verantwoordelijkheid te nemen.

Gezien de korte tijd die deze zittingsperiode nog rest en de uitdagingen waar Groningen voor staat spreken daarom de vier coalitiepartijen (CDA, D66, CU, GL) vertrouwen uit dat het College van Gedeputeerde Staten de periode kan vervolmaken.

Ingezonden door: Robert de Wit – fractievoorzitter CDA, Henri Schijf – fractievoorzitter D66, Rinze van der Born – fractievoorzitter ChristenUnie en Arjen Nolles – fractievoorzitter Groen Links

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.