NTR-VPRO maakt filmopnames in Stadskanaal

STADSKANAAL – Vandaag maakt NTR-VPRO filmopnames in het Philipsmuseum in Stadskanaal.

Andere Tijden is het geschiedenisprogramma van de NTR en de VPRO dat wekelijks op zaterdag wordt uitgezonden om 21.20 uur op NPO 2. In een half uur behandelt het programma onderwerpen uit de geschiedenis. Voor deze onderwerpen zoekt Andere Tijden naar een relatie met de actualiteit, naar het opmerkelijke, onbekende verhaal, naar nieuwe feiten en naar nooit eerder in Nederland vertoonde beelden.

Het programma wordt gepresenteerd door Hans Goedkoop en maakt onderdeel uit van de afdeling Geschiedenis van de VPRO en de NTR, waaraan ook het historisch radioprogramma OVT deelneemt.

Het programma besteedt o.a. aandacht aan het 100 jarig bestaan van Scholengemeenschap Ubbo Emmius en de relatie tussen het onderwijs en Philips in Stadskanaal. Nadat enkele weken ook al filmopnames zijn gemaakt, is de cameraploeg ook vandaag in Stadskanaal te vinden. Er wordt gefilmd bij het Philipsmuseum, waar klas H3c van het Ubbo Emmius testjes gaat doen die meisjes in de jaren ’50 deden, om te laten zien of zij geschikt waren om bij Philips te komen werken. De leerlingen hebben woensdag in de klas een speciale les gehad over Philips in Stadskanaal.

Foto’s: Andries Schoo

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.