..

Judith Seidel was te gast in “Diverdoatsie”

Foto ingezonden door Janny de Vries

STUDIO RTV WESTERWOLDE – Judith Seidel was te gast in Diverdoatsie. Zij is de dochter van Paul Seidel, of te wel Marcus Délanjo, zo noemde hij zich als kunstschilder.

Marcus Délanjo is de maker van de muurschildering die zich in de bestuurskamer in de studio van Radio Westerwolde bevindt. Hij heeft in opdracht van de gemeente Vlagtwedde voor de opening van dit gebouw dit schilderij gemaakt voor de bibliotheek en de muziekschool. Bij binnenkomst in de hal van het gebouw keek je naar boven tegen het schilderij aan.

Het is al enkele jaren geleden dat er een verandering in het gebouw heeft plaatsgevonden. De muziekschool kreeg een andere plek en Radio Westerwolde nam haar op de bovenverdieping van de Dr. P.Rinsemastraat 7. Helaas is het schilderij nu verborgen achter de deur van de bestuurskamer. Er is altijd wel een mogelijkheid een afspraak te maken om het prachtige schilderij te bekijken.

Het schilderij beeldt de verbinding tussen muziek en boeken uit, want de bewoners van het pand waren toen de bibliotheek en de muziekschool. Prachtige kleuren en des te meer je er naar kijkt zoveel te meer nieuwe dingen ontdek je.

Judith heeft tijdens haar middelbare schooltijd een werkstuk gemaakt over haar vader en het werk van hem. Hier een fragment uit een stuk van zijn hand dat deel uitmaakt van het werkstuk: Beeldende kunst kan als een genezend kruid, heilzaam, geurend en smaakgevend op de menselijke samenleving inwerken. Waar een gemeenschap van mensen kunst zo verstaat, zal de beeldende taal als een soort levensspiegel uitstekend kunnen functioneren. Ook heeft ze een boek samengesteld over het werk van Marcus Délanjo, als aandenken voor haar familie. Judith tekent en schildert zelf ook. Ze heeft op verschillende locaties geëxposeerd. We zullen vast wel weer iets van haar horen en zien.

Luuk Houwing was er ook bij met een nieuwe column over Heubeltjeburen het ging over……. ja….. het gas!! Heel actueel.

Samenstelling en presentatie Janny de Vries
Techniek Chris Molema en Gert Wubs

Ingezonden door Janny de Vries

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.